Här på Lilla Grödby bor vi, familjen Mauleon, som består av Stefan och Eva och våra fyra barn, en katt och, just nu, fyra hundar.

Lilla Grödby ligger i natursköna Sorunda vid en grusväg kantad av kulturhistoria med allt ifrån vikingar till Moa Martinsson och Sorundatårta. I denna vackra och intressanta miljö har vi turen att bedriva vår verksamhet. Vi startade detta familjelantbruk 1998, Stefan köpte de första fåren och vi lade om driften till ekologisk och anslöt oss till KRAV.  Sedan dess har verksamheten utvecklats på de flesta områden med fler djur och djurslag, mer markinnehav, hyresfastigheter och entreprenadkörning

– det är väl ungefär där vi är idag!

På gården bedriver vi ekologisk växtodling och odlar ett normalt år ungefär fem olika grödor.

Vi har 50 köttrastackor för lammproduktion och landskapsvård, några fantastiska fjällkor som, förutom att vara just fantastiska, också bidrar med kött och vacker natur. Sommartid hyrs en del av djuren ut som landskapsvårdare. Ett gäng glada myskankor finns också och under sommaren kan man hyra sig ett par snigeljägare! Vi har ett antal bisamhällen och egenproducerad honung till försäljning.

Vi hyr ut några bostäder och verkstadslokaler och har en stuga för dygns-och veckouthyrning.

Utöver detta kör vi så mycket på entreprenad som vi hinner, med minilastaren, betesputsen eller tistelskäraren och såklart snöröjning under vinterhalvåret.

Man kan väl säga som så att Eva tycker mest om att sköta djuren, och att Stefan får göra allt det andra…

Kontakta oss:

Trollstavägen 37

148 96 Sorunda

Stefan Tel: 073-993 21 69

Eva Tel: 070-489 03 96

e-post: info@lillagrodby.se

Kontakt:

13 + 8 =